Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،کامران شفائی، سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری نیوکاسل، یک بیماری ویروسی است که این بیماری به دلیل انتشار سریع، مرگ و میر بالای طیور آلوده تاثیرات مخربی بر صنعت طیور دارد و بیماری معمولا در ماکیان و در موارد کمتری در بوقلمون بروز می‌کند؛ ولی اکثر طیور و بسیاری از پرندگان زینتی و وحشی به این بیماری حساس هستند و این بیماری همواره به عنوان مهم ترین عامل تهدید کننده طیور صنعتی و سنتی مطرح بوده و در مدت زمان کوتاهی می‌تواند خسارت زیادی به طیور صنعتی و روستایی وارد سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: پرندگان وحشی منبع آلودگی و انتشار ویروس هستند و ترشحات حاوی ویروس که از پرندگان مبتلا دفع می‌شوند، موجب آلوده شدن غذا و  آب پرندگان، کفش و لباس کارگران و وسایل و تجهیزات مرغداری شده و در صورتی که پرنده حساس در معرض هر یک از منابع فوق قرار گیرد بیماری به  آن منتقل می شود.

شفائی بیان کرد: این ویروس از طریق هوا و مدفوع پرندگان نیز منتقل می‌شود وعامل این بیماری ویروسی از خانواده پارامیکسوویریده است که در مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و در مدت زمان سه ساعت در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد غیرفعال می‌شود و این ویروس در PH اسیدی توانایی مقاومت ندارد و غیرفعال می‌شود؛ ولی عامل این بیماری برای مدت زمان نسبتا طولانی در مدفوع زنده می‌ماند.

او سرفه کردن و نفس نفس زدن، بال‌های افتاده و آویزان، پا‌های کشیده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی، بی اشتهایی، به دور خود چرخیدن، لرزش، تورم چشم و گلو، اسهال آبکی و سبز، ناهنجاری و کاهش تخم گذاری، توقف فعالیت‌های عادی و فلج شدن کامل پرنده را از نشانه‌های این بیماری در پرندگان عنوان کردو تنها راه مقابله با این بیماری را کنترل و پیشگیری از طریق واکسیناسیون و رعایت دقیق اصول امنیت زیستی در محل‌های پرورش دانست و بیان داشت: درمان قطعی برای بیماری نیوکاسل وجود ندارد.

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: برای پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل، طرح واکسیناسیون رایگان طیور بومی در شهرستان انار از ۱۵ فروردین ماه امسال  آغاز شده است و تا پایان فروردین ماه ادامه دارد. 

  او با اشاره به اینکه این طرح با همکاری بخشداری، شورا‌ها و دهیاران صورت می‌گیرد، از مردم و اهالی روستا‌ها خواست که همکاری لازم را برای اجرای کامل این طرح با تیم های واکسیناسیون دامپزشکی، شورا‌ها و دهیاران داشته باشند و در صورت وجود هر گونه مشکل و سوال می‌توانند با اداره دامپزشکی شهرستان انار  از طریق شماره تلفن‌های ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ و یا با شورا‌ها و دهیاران تماس گیرند.

شفائی با اشاره به اینکه ورود تیم های واکسیناسیون دامپزشکی به روستاها، یک روز قبل به همت دهیاری‌ها اطلاع رسانی و اعلام می شود، تصریح کرد: در این طرح واکسیناسیون رایگان طیور  بر ضد بیماری نیوکاسل به صورت آشامیدنی بوده و صاحبان طیور می‌بایست با اعمال حداقل ۸ ساعت تشنگی از رها سازی طیور خود جلوگیری کنند.

انتهای پیام /م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسیناسیون طیور طیور بومی بیماری نیوکاسل شهرستان انار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۹۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما‌ی خراسان شمالی ،محمد تقدیسی افزود: گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر ساله تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.
وی گفت: پرنده‌های مهاجر در آبگیر‌های شهرستان گرمه (سد کفترک) برای استراحت کوتاه ۱۰ الی ۱۵ روزه و تجدید قوا فرود آمدند و بعد از آن برای جوجه آوری به زیستگاه‌های اصلی برمی گردند.
تقدیسی با بیان اینکه بیشترین پذیرش پرندگان را دیماه در استان داریم، گفت: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بند‌های طبیعی و بند‌های خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، حواصیل ارغوانی چنگر، اردک سرسبز، اردک دم دراز، اکراس سیاه، خوتکا باشند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان بیان داشت: در سرشماری سال ۱۴۰۲ در یازده زیستگاه سرشماری استان بیش از شش هزار پرنده از ۲۲ گونه در استان ثبت شد.
وی همچنین با بیان اینکه خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم موجب کاهش گونه‌های این پرنده‌ها شده است از مردم خواست مصرف آب خود را برای ادامه حیات پرندگان مدیریت کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • ساماندهی بهداشتی اسکله‌های صیادی و محصولات شیلاتی استان بوشهر
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته