Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی معاون وزیر جهاد کشاورزی درخصوص طرح راه اندازی مرکز خدمات تخصصی دانش بنیان انار که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی قرار است انجام شود، گفت: از این طرح های تحقیقاتی و دانش بنیان حمایت کرده و با تشکیل جلسات در وزارت جهاد کشاورزی سازوکار اجرایی شدن آن را فراهم خواهیم کرد.

محمدعلی طهماسبی ۲۲ آذرماه در جلسه هم اندیشی بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان های ساوه و زرندیه گفت: در باغات شهرستان ساوه بهتر است از آبیاری تجمیعی و هوشمند استفاده شود ولی مسائل اجتماعی اینگونه اقدامات در سطح شهرستان باید رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در خصوص موضوع راه اندازی مرکز خدمات مکانیزاسیون که در جلسه مطرح شد، در قانون سازمان تعاون، موضوع ایجاد این شرکت ها دیده شده و می توان از این ظرفیت قانونی استفاده کرد . در حال حاضر اگر کشاورزان پیشرویی در شهرستان برای ورود به این حوزه وجود دارند، مراجعه کنند. تسهیلات 15 درصدی هم می توان به آنها اختصاص داد و در مجموع ظرف قانونی اینکار وجود دارد.

طهماسبی تاکید کرد: باید مدیری برای این شرکت ها انتخاب شود که بتواند به گونه ای مدیریت کرده و خدمات را به کشاورزان ارائه دهد، که هزینه آن در زمان برداشت بازپرداخت شود. برای کمک به انجام این مهم می توان با بانک ها نیز تعامل کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: استان مرکزی در تنوع، میزان و جایگاه اثر بخشی تولیدات کشاورزی در زمره 10 استان برتر کشور است. این استان کمتر از دو درصد جمعیت کشور را دارد، اما بیش از سه درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود و در اکثر محصولات، مازاد نیاز استان تولید می شود.

وی بیان کرد: در برخی محصولات، استان مرکزی برند ملی دارد برای مثال تولید انار در 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و بیش از 150 هزار تن که رتبه های اول و دوم کشور مربوط به استان مرکزی است و صادرات پسته ارگانیک با 13 هزار هکتار مختص زرندیه است. در حوزه شهرک های گلخانه ای با شهرک گلخانه ای آوه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانه ای کشور، استان برتر است و افزون بر 90 درصد ماهیان زینتی در استان مرکزی در شهرستان های اراک، محلات و خمین انجام می شود.

آنجفی گفت: کشت 200 هکتار سبزی و صیفی، رتبه سوم تولید گوشت قرمز کشور، تولید سالانه 70 هزار تن مرغ در استان که 30درصد آن مازاد بر تولید است، برخورداری از ظرفیت تولید 380 هزار تن شیر، ارتقای رتبه 12 به هشتم کشور در تولید گندم و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزیت های استان مرکزی است.

وی در ادامه گفت: در حوزه تدوین قوانین و مقررات در موضوعات مختلف کشاورزی چالش داریم که بزرگترین مشکل تامین سرمایه است. عطش زیادی نیز در این حوزه وجود دارد و در این راستا نیاز به قوانین توسعه‌ای از سوی مجلس داریم. از محل منابع صندوق توسعه ملی 45 درصد به بخش کشاورزی و 55 درصد برای سایر حوزه های تخصیص داده شده است ولی به دلیل عطش کشاورزی در این حوزه در استان مرکزی 82 درصد جذب بخش کشاورزی شد و عمده آن از طریق بانک کشاورزی جذب شد.

آنجفی همچنین گفت: باید قانون تمرکز اختیارات اجرایی شود چرا که در حوزه کشاورزی پاسخگوی خواسته هایی هستیم که اختیاری در آن نداریم.

وی عدم امکان صدور سند مالکیت برای اراضی ملی که برای سرمایه گذاری واگذار می شود را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: امروز کمبود آب بحران بزرگ کشاورزی است و راهکار ما استفاده از توسعه روش های نوین آبیاری است. در استان مرکزی حدود 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار دارد. هم اکنون 160 هزار هکتار اراضی آبی در استان وجود دارد که باید تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گیرد.

وی همچنین خواستار حفظ کاربری اراضی کشاورزی شد و گفت: میل به تفکیک اراضی کشاورزی بالاست و قانون جامعی در این حوزه وجود ندارد و تعارضات بسیاری حتی در احکام قضایی در نتیجه برداشت‌های دوگانه وجود دارد که نیازمند بازنگری و تدوین قانون است.

عبدالحسین محمدی مدیر کل منابع طبیعی استان مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی عملیات آبخیزداری در 12 هزار نقطه انجام شده است.

وی بیان کرد: شفاف سازی وضعیت اراضی ملی در راستای صیانت از اراضی ملی در دستور کار قرار دارد. همچنین تجهیز منابع طبیعی به امکانات مکانیزاسیون اطفای حریق برای تسریع در خاموش کردن حریق در مراتع ضرورت دو چندان دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد دانشگاهی وزارت جهاد كشاورزي ساوه استانی شهرستانها استان مرکزی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۳۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد

مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی فارس گفت: در بیستمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی که به میزبانی شیراز در حال برگزاری است نمایندگانی از کشور‌های چین، ترکیه، روسیه، ایتالیا، کره و ژاپن حضور دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محسن نهاوندی در نشست خبری بیستمین نمایشگاه بین‌المللی ادوات وماشین آلات کشاورزی با بیان اینکه  نمایشگاه‌های بین‌المللی فرصت مناسبی برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند تا محصولات خود را به بازار‌های جهانی معرفی کنند و قرارداد‌های صادراتی جدید ببندند، اظهار داشت: همچنین موجب جذب سرمایه‌گذاری خارجی به کشور هستند.

وی افزود: در نمایشگاه‌های بین‌المللی، شرکت‌ها فرصت دارند تا از دانش و فناوری همکاران خود و همچنین شرکت‌های دیگر بهره‌مند شوند و این باعث افزایش سطح دانش فنی و فناوری در کشور می‌شود و به شرکت‌ها اجازه می‌دهند تا محصولات خود را به صورت مستقیم به مخاطبان معرفی و مشتریان پتانسیل خود نشان دهند.

نهاوندی در باره نقش نمایشگاه بین‌المللی فارس در تحقق شعار سال، ادامه داد: این نمایشگاه با ایجاد یک پل ارتباطی میان تولیدکنندگان، کشاورزان، و مصرف کنندگان، به تحقق شعار رونق تولید با مشارکت مردم کمک کرده است.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس بیان کرد: ترویج کشاورزی هوشمند با معرفی و نمایش ادوات و تکنولوژی‌های جدید، می‌تواند به ترویج کشاورزی هوشمند و افزایش بهره‌وری کمک کند. همچنین این فرصت را برای تولیدکنندگان و کشاورزان فراهم کرده است که مستقیما محصولات خود را به فروش برسانند و با سرمایه‌گذاران ارتباط برقرار کنند.

وی اظهار کرد: از دیگر موارد می‌توان به تمرکز بر رویکرد‌های پایدار و محیط زیستی اشاره کرد که باعث افزایش آگاهی‌های عمومی و مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی کمک کند و با این اقدامات، نمایشگاه بین المللی فارس می‌تواند نقش مهمی در تحقق رونق تولید و توسعه کشاورزی مدرن ایفا کند و به عنوان یک موتور محرک برای اقتصاد محلی و ملی عمل کند.

نهاوندی با بیان اینکه نمایشگاه ادوات کشاورزی در فضایی بالغ بر 12 هزار مترمربع برپا شده است که آخرین تجهیزات به روز کشاورزی شامل انواع سمپاش، تراکتور، پهپاد‌های کشاورزی، تریلر، لجن کش‌ها و پهپاد‌های سانتریفیوژ را در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است، گفت: تولید کنندگان کشورمان در این نمایشگاه آخرین تجهیزات بروز از جمله انواع پهپاد‌ها، تولید بیل جلو تراکتور، تولید دستگاه‌های بوجاری غلات، تولید کمپاین برنج، تولید و مونتاژ و توزیع نهاده‌ها و ادوات کشاورزی و تولید و توزیع قطعات یدکی تراکتور ارائه کرده‌اند.

وی گفت: بیستمین نمایشگاه بین‌المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی علاوه بر شرکت‌های از استان فارس، خوزستان، کردستان، تهران، قزوین، همدان، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، البرز و نمایندگانی از کشور‌های چین، ترکیه، روسیه، ایتالیا، کره و ژاپن حضور دارند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس با تصریح بر اینکه همچنین در حاشیه برگزاری این نمایشگاه نشست‌های تخصصی و دوره‌های آموزش در سالن ملاصدرا به همت سازمان جهاد کشاورزی، و سازمان نظام مهندسی که یازده دوره خواهد بود برگزار می‌شود، افزود: نمایشگاه ادوات و ماشین الات کشاورزی از تاریخ 18 تا 21 اردیبهشت ماه همه روزه از ساعت 15 تا 21 پذیرای علاقمندان خواهد بود و از کشاورزان، مهندسان، تولید کنندگان و علاقمندان به حوزه کشاورزی جهت بازدید از این نمایشگاه دعوت به عمل می‌آید.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • تجمع مردمی حمایت از اجرای طرح نور در مرکز خراسان شمالی
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • خدمات رسانی به مصدومین تصادف زنجیره‌ای ۷ خودرو در جاده شوش اهواز
  • حجازی: باید برای هفته آخر راهکاری اندیشیده شود
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده