Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح خرید توافقی محصول انار مازاد بر مصرف باغداران استان یزد در دستور کار سازمان تعاون روستایی استان قرار گرفته که این طرح می‌تواند در قطع دست دلالان از این بازار نقش آفرین باشد. ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۸ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، انار محصولی است که در بیشتر شهرستان‌های یزد به عنوان یکی از محصولات اصلی کشاورزی شناخته می‌شود و همه ساله میزان قابل توجهی انار در این استان تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به کیفیت بالایی که انار نقاط مختلف استان یزد برخوردار است و همچنین طعم و نوع متفاوت انار شهرستان‌های مختلف استان، بخش قابل توجهی از این انار به خارج استان ارسال می‌شود.

با این وجود یکی از مشکلات و نگرانی‌هایی که همه ساله برخی از کشاورزان را آزار می‌دهد، بحث فروش محصول خود است؛ موضوعی که دلالان در آن نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و اگر نظارت کافی وجود نباشد، همین دلالی‌ها زمینه‌ای فراهم می‌کند تا محصول ارزان از کشاورز خریداری و گران به مصرف کننده فروخته شود.

همین مشکل و نگرانی های موجود سبب شده که انار هم به مانند دیگر محصولات از جمله گندم و جو با طرح هایی از سوی نهادهای دولتی مرتبط روبرو باشد و طرح‌های خرید از کشاورزان در راستای جلوگیری از جلوان دلالان و رفع نگرانی کشاورزان در نظر گرفته شود.

انار ارگانیک استان مازندران؛ وقتی سود به جیب دلالان می‌رود45000 تن انار از باغات شهرستان کوهدشت برداشت می‌شودتولید انار در خراسان جنوبی 3 درصد رشد داشته است

یداله جوادپور مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد در این رابطه در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: به منظور ساماندهی و بازار رسانی بیش از 113 هزار تن محصول انار تولیدی در سطح بیش از 6 هزار و 590 هکتار از باغات استان یزد، از اواخر شهریور ماه تا اوایل آذرماه امسال شبکه تعاونی‌های روستایی استان یزد تحت نظارت سازمان تعاون روستایی استان آمادگی خرید محصول انار صنعتی انارکاران سطح استان به نرخ توافقی بسته به نوع و کیفیت محصول را دارد.

وی ادامه داد: طرح خرید توافقی محصول انار استان یزد توسط تعاونی‌های روستایی منطقه به منظور ساماندهی و فرآوری محصولات درجه دو و سه جهت مصارف صنعتی انجام می‌شود.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد افزود: با احداث سردخانه‌ها و کارخانجات مجهز صنایع تبدیلی، سورت و بسته بندی محصول انار در سطح کشور با مشارکت شبکه عظیم تعاون روستایی، می‌توان با برنامه‌ریزی مدون حداکثر استفاده را از بیش از 900 هزار تن محصول انار تولیدی در سطح کشور داشت و علاوه بر مصارف تازه خوری، با تولید محصولات فرآوری شده محصول انار نظیرآب انار،کنستانتره، لواشک، رب، مربا، انار دانه، ادویه در جهت کسب بازارهای داخل و خارج از کشور اقدام نمود که این امر ارزش افزوده قابل توجهی برای کشاورزان فراهم می‌کند.

با توجه به شرایط اقلیمی مناسب کشت انار در نقاط مختلف کشور، ایران خاستگاه انار دنیا است و با داشتن رتبه نخست تولید در سطح دنیا، دارای ذخایر ژنتیکی با ارزش انار با پیشینه چند هزار ساله است.

در این راستا استان یزد با تولید سالانه بیش از 113 هزار تن انواع محصول انار در سطح بیش از 6 هزار و 590 هکتار باغات انار در استان، رتبه چهارم کشور در تولید محصول انار را دارد و از مجموع 40 رقم محصول انار تولیدی استان یزد رقم‌هایی نظیر ملس سریزد، میخوش تفت، زاغ عقدا، شیرین شهوار، دانه سیاه و حصیبی به طور عمده به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

البته خشکسالی‌های پی در پی در سال های اخیر، کیفیت انار یزد در برخی مناطق را کاهش داده و در برخی مناطق نیز سبب خشکی درختان و کاهش تولید این محصول شده است.

انتهای پیام/ش

R41376/P/S6,76/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهاجر ظهر امروز سه‌شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: بر اثر بارش‌های شدید که در هفته گذشته در استان خوزستان انجام شد، کمتر از ۴۰ درصد به مزارع و گندمزارهای استان خسارت وارد شد.

وی ادامه داد: بیشترین آسیب‌هایی که به گندمزارهای استان وارد شد، خوابیدگی محصول بوده است که برداشت محصول باید با دقت انجام تا کمترین خسارت به محصول وارد شود.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد مزارع گندم خوزستان زیر پوشش بیمه هستند، بیان کرد: بررسی و ارزیابی خسارت‌ها توسط کارشناسان در حال انجام است و غرامت کشاورزان بیمه شده ظرف یک تا دو هفته پرداخت خواهد شد.

مهاجر اظهار کرد: همچنین با پیگیری و هماهنگی‌های صورت گرفته ۵۰۰ هزار تن گندم خریداری شده در مراکز روباز به سیلوها، مراکز سرپوشیده و کارخانه‌های آرد استان خوزستان ارسال شدند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در بارندگی‌های اخیر هیچ گونه خسارت و آسیبی به گندم‌های خریداری شده در مراکز روباز خوزستان وارد نشده است.

کد خبر 6099428

دیگر خبرها

  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • خرید گندم از کشاورزان
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند